نماشویی ساختمان با مدرن ترین تجهیزات روز

نماشویی ساختمان با مدرن ترین تجهیزات روز

فهرست مطالب

نماشویی ساختمان

بی تردید می‌توان گفت اولین عاملی که به ظاهر شیک و متفاوت ساختمان‌ها جلوه خیره کننده می‌دهد، تمیزی و براقیت سطحی آن است. شما ممکن است در ساختمان یا برجی چندین طبقه و لوکس سکونت داشته باشید که از مصالح ساختمانی آنتیک و گرانبها ساخته شده باشد، اما به دلیل غبار و دود گرفتگی اصلاً به چشم نیاید. در مقابل گذارتان به ساختمانی با نمای خیلی معمولی تر می خورد که ظاهرش همیشه درخشان و جذاب است. شیشه هایش تمام قد نور پرتلالو خورشید را منعکس میکند. نماشویی ساختمان تنها یک انتخاب نیست؛ بلکه یک ضرورت است.

نماشویی ساختمان های چند طبقه با تجهیزات پیشرفته و کیفیت بالا

 شاید تا به حال کمتر به اهمیت این جریان فکر کرده باشید. اما کافیست تصور کنید شما به عنوان نماینده کمپانی معتبری در یک برج شکیل و سر به فلک کشیده حضور دارید. با وجود اینکه از لحاظ فضای کاری بهای سنگینی پرداخت کرده‌اید، اما به پاکیزگی ساختمان توجه نمی‌کنید. چه اتفاقی می‌افتد؟ شما به هر شکلی که فعالیت داشته باشید، مسلماً تعدادی مراجعان دارید که برای امور قرارداد یا جلسات کاری مهمان شما خواهند بود. آنها با ساختمان یا برج مسکونی مورد نظر مواجه می شوند. مسلماً از همان ابتدای ورود شروع به ورانداز کردن محیط و شرایط محل استقرار شرکت می‌کنند.

ظاهر نابسامان و شکستگی شیشه‌ها، نمای خاکستری و چرک و دود گرفته سنگها یا هر نوع متریال نما در قضاوت طرفین کاری یا خویشاوندی شما در خصوص شخصیت تان تاثیر گذارند. تبلیغات در بیزینس به خوش قول بودن و برخورد و معامله حرفه ای محدود نمی شود. مجموعه ای از عوامل دیگران را نسبت به کار و فعالیت شما ترغیب می کند.

چرا نماشویی ساختمان مهم است؟

همان طور که تا به اینجای گفتمان بیان کردیم، ظاهر محل کار و زندگی شما به نوعی نماد انتخاب‌ها و نقاب شخصیتی شماست. افرادی که به هر نوعی با شما ارتباط دارند، مسلما بارها به شما سر می‌زنند. در وهله اول با نمای ساختمانی مسکونی یا تجاری مواجه می شوند. پس از آن به ساختمان وارد می شوند. پس ظاهر ساختمان گاهی حتی از داخل آن مهم تر می شود. بسیار مهم است که نمای ساختمان در بهترین شکل نمود پیدا کند. علاوه بر این وقتی ساختمان یا برج مسکونی نمای شیک و تمیزی دارد، در زیباسازی نمای شهری هم تاثیر بسیار زیادی می‌گذارد.


نماشویی ساختمان یکی از خدمات منحصر به فرد و رهاورد زندگی در عصر جدید است. زنجیره ای از اقدامات تخصصی و اصولی که باعث می‌شود مصالح در بهترین حالت زیبایی خود جلوه کنند. در ضمن ماندگاری طولانی‌تری داشته باشند. احتمالاً اولین سوالی که به ذهنتان خطور می‌کند این است که آیا نماشویی ساختمان آسیبی به مصالح کاربردی نمی‌زند؟ در پاسخ باید با صراحت اعلام کرد که نماشویی خدماتی کاملاً تخصصی است که توسط افراد کارآزموده و متخصص انجام می‌شود. این افراد به مصالح مختلف ساختمانی و نحوه پاکسازی آنها کاملاً آگاه بوده و بهترین متدها و مواد را برای تمیزکاری استفاده می‌کنند. 

نمای ساختمان اولین جنبه از ساختمان است که به چشم می آید. به عبارتی نقش لباس را برای آن ایفا می کند. با این کار ساده و ارزان زیبایی اولیه ساختمان احیا شده و طول عمر مفید آن افزایش می یابد. به گونه ای که از پرداخت هزینه های اضافی تعمیرات ساختمان به دلیل مراقبت دائمی از آن مصون می مانید.

ارائه خدمات نماشویی ساختمان با تیم تخصصی و بهترین مواد و متدها، احیاء زیبایی ساختمان و افزایش طول عمر نما

نماشویی ساختمان چه فرآیندی دارد؟

نماشویی ساختمان از گذشته های دور مرسوم بوده اما مسلما با روشهای کاملا سنتی انجام می شده است. امروزه همگام با پیشرفتهای سریع در تمام بخش های صنعتی و خدمات، این نوع پروژه های خدماتی نیز به تبع آن با تجهیزات تخصصی و با علم روز انجام می شود. به طوری که تنها افراد متخصص که در این زمینه آموزش اختصاصی دیده اند قادر به اجرای کار هستند. شاید تصور کنید نماشویی ساختمان صرفا برای زیباسازی انجام می شود، اما جرم و آلودگی همراه با رطوبت زدگی پس از چند سال به لایه های زیرین نما نفوذ کرده و بدنه ساختمان را تخریب می کند.

همانطور که از نامش برمی آید نماشویی ساختمان به پروسه ای چند مرحله ای شامل نظافت اساسی، جرم گیری و غبار روبی و شستشوی هر نوع پوشش ساختمان گفته می شود. این فرآیند بسته به شرایط با داربست فلزی، طناب یا کلایمر و در نهایت با جرثقیل یا بالابر هیدرولیکی انجام می شود. در تمام این روشهای مدرن، هدف پاکسازی نما به بهترین شکل ممکن است. تنها مسئله مهم در انتخاب روش، دسترسی کامل و راحت به بخش های مختلف نماست. به طور کلی این که شستشوی نما با چه روشی انجام شود، چندان اهمیتی ندارد بلکه کیفیت و ایمنی بالا با کمترین درصد خطای منجر به آسیب نما مد نظر است.

نماشویی ساختمان چند طبقه با ابزار پیشرفته با کیفیت بالا و کمترین درصد خطای منجر به آسیب نما

چرا نماشویی ساختمان ضرورت دارد؟

همه ما به خوبی می دانیم که افراد رهگذر یا کسانی که با هر هدفی به ساختمانی وارد می شوند، در نگاه اول ظاهر ساختمان را می بینند. پس به هیچ عنوان نمی توان زیبایی ظاهری ساختمان را نادیده گرفت. به خصوص به دلیل اینکه بخش مهمی از جلوه بصری نمای شهری به ساختمانهایش بر می گردد. ساختمانها  در هر جای دنیا که باشند به هر حال در معرض آلودگی های جوی و محیطی هستند. گاهی حتی ساختمانهای تجاری با مواد شیمیایی و روغن های صنعتی در تماس قرار می گیرند و ظاهر بسیار ناخوشایندی پیدا می کنند. به همین جهت پاکسازی نما به کاربرد مواد شیمیایی ویژه ای نیاز پیدا می کند که حلال این ناخالصی هاست. در ضمن باعث تغییر رنگ مصالح و سنگها و فرسودگی ظاهری نمی شود.

در خیلی موارد خدمات نماشویی ساختمان با تعمیرات فنی آن همگام اجرا می شود. به گونه ای که پیش از شروع عملیات تمیزکاری ابتدا تکه های سنگ نما که جدا شده اند، مجددا اتصال پیدا می کنند. باز شدن درزهای بین سنگ یا قطعات سرامیک بندکشی می شود. یا قسمت هایی از ساختمان که نیاز به رنگ کردن یا روکش کاری دارد بازسازی می شوند. هماهنگی پروسه نماشویی و تعمیرات نمای ساختمان موجب می شود ایرادات ظاهری ساختمان پیوسته رفع شده و ماندگاری بنا بیشتر شود. ضمن اینکه ساختمان همیشه ظاهر نوسازی شده و خوش رنگ و لعابی پیدا می کند.

همانطور که در زندگی عصر مدرن برای هر چالشی راه حلی اندیشیده شده، در زمینه نظافت ساختمان هم متخصصانی وارد عمل شدند و چاره اندیشی کردند. به این صورت که با به کارگیری ابزارهای پیشرفته صنعتی و مواد شوینده اختصاصی برای هر نوع نما امکان شستشو و نظافت پایه ای ساختمان را فراهم کردند. تکنسین های حرفه ای که برای این پروژه ها به کار گرفته می شوند، کاملا آموزش دیده و باتجربه هستند. این افراد به انواع مصالح ساختمانی و مواد شوینده متناسب با حذف آلودگیهای سطوح آگاهی دارند. با این توصیف این فعالیت مهم مانند هر نوع خدمات ساختمانی دیگر به تخصص، رعایت استانداردها و علم روز نیاز دارد.

انواع روشهای نماشویی تخصصی

نماشویی ساختمان این روزها به خدماتی تخصصی در حیطه حفاظت از ساختمان تبدیل شده است. شستشوی دوره ای نما که امروزه با عنوان نماشویی شناخته می شود به خصوص در کلان شهرهایی مانند تهران یک ضرورت محسوب می شود. انتخاب روشهای نماشویی با توجه به ساختار و ارتفاع سازه، نوع متریال بدنه، نوع آلودگیهای سطحی و موقعیت جغرافیایی پروژه و بودجه ای که مالکان برای دریافت خدمات در نظر گرفته اند، مشخص می شود. به این ترتیب روش مناسب بعد از بازدید کارشناسان تعیین شده و به صاحبان برج ها و ساختمانهای تجاری، اداری و مسکونی پیشنهاد می شود. در نهایت بهترین روش با توافق دریافت کنندگان خدمات اجرا می شود. این روشها شامل موارد زیر هستند:

نماشویی ساختمان با طناب (راپل)

نماشویی ساختمان با راپل که تجهیزاتی متشکل از طناب با ابزارهای صنعتی نگهدارنده است، روشی بسیار کاربردی و ایده آل است. این متد امروزه به طور گسترده برای نیروگاه ها، کارخانجات، برج های بلند و ساختمانهای مرتفع استفاده می شود. مزیت بزرگ این شیوه دسترسی بهتر به موقعیت های خاصی است که در ارتفاع برای بالابرها امکانپذیر نیست.  برتری مهمتر کار با طناب برای صاحبان ساختمانها این است که نیازی به برپایی داربست نیست. به کمک نماشویی با راپل زدودن کثیفی ها و خاک مردگی روی سطوح به طور دقیق با دسترسی به نقاط کور انجام می شود.

نماشویی با راپل به دلیل اینکه تجهیزات محدودی نیاز دارد از لحاظ اقتصادی هم به صرفه تر است. بعد از اتمام کار توسط افراد متخصص متوجه دگرگونی ویژه نمای ساختمان می شوید. برآورد هزینه این کار به کاربرد نوع مواد شوینده و متراژ کار و جنس مصالح نما بستگی دارد. در روش شستشوی دستی با راپل بهترین تاثیر را روی نماهای شیشه ای فریم لس و کامپوزیت و نماهای HPL و…. مشاهده خواهید کرد. در این روش عملیات شستشو به وسیله مواد شوینده قلیایی و اسیدی، محلولهای بر پایه آب و الکل و سرکه صنعتی و به کمک دستمالهای نانو انجام می شود.

نماشویی با داربست

یکی از روشهای سنتی و مرسوم برای نماشویی در ساختمانهای نه چندان مرتفع برپایی داربست برای دسترسی به زوایای مختلف ساختمان است. این شیوه نسبت به مدل اول هزینه های بیشتری در بر دارد. با این وجود این روش هم از راهکارهای کم هزینه محسوب می شود که از گذشته های دور تاکنون کارایی داشته است. معمولا هنگامی که دسترسی به سطوح ساختمان به دلیل ساختار ویژه با راپل امکان پذیر نیست، گزینه داربست روی کار می آید. البته این را هم در نظر داشته باشید که نماشویی با داربست خطرات بیشتری را برای افراد مشغول کار ایجاد می کند. بنابراین اگر با هزینه ها مشکل چندانی ندارید، بهتر است از این روش صرفنظر کنید.

همانطور که به نظر می رسد داربست قدیمی ترین راهکار برای تعمیرات فنی نما و نماشویی است. این روش ایمنی نسبتا بالایی دارد و کار کردن روی آن برای تکنسین ها راحت تر است. اما مسئله این است که جابجایی ابزارهای نصب داربست و سرهم کردن آن کار دشوار و زمانبری است. به همین دلیل اغلب آخرین انتخاب کاربران برای نماشویی است. به هر حال گاهی به دلیل شرایط خاص ساختمان و لوکیشن پیرامون آن ناگزیر باید پروژه نماشویی با نصب داربست انجام شود. با این توصیف نماشویی با داربست هنوز منسوخ نشده و کاربری های خاص خودش را دارد.

انتخاب روشهای نماشویی با توجه به ساختار و ارتفاع سازه، نوع متریال بدنه، نوع آلودگیهای سطحی و موقعیت جغرافیایی پروژه

برتری نماشویی با راپل نسبت به داربست

این روزها پدید آمدن تکنیک های تازه تر مانند راپل، کار را نسبت به استفاده از تجهیزات سنگین مانند کلایمر و داربست راحت تر کرده است. به همین ترتیب سرعت کار هم بیشتر می شود. همانطور که به نظر می رسد استفاده از داربست فرآیند کار را طولانی تر می کند. ضمن اینکه از نظر امنیتی راه را برای سارقان باز می کند. مهم تر از همه این که نصب داربست در همه مکانها به ویژه محدوده های پرتردد امکانپذیر نیست. معمولا صاحبان ساختمانهایی که روتین 6 ماهه شستشوی نما را رعایت می کنند، دشواری نصب داربست را می دانند. علاوه بر این هزینه های نماشویی با داربست خیلی بالاتر می رود. همچنین در مواردی احتمال آسیب به ساختمان با میله های داربست وجود دارد.

تمیزکاری نمای ساختمان با کلایمر

اگر نام کلایمر به نظرتان آشنا می آید، باید بگوییم به تجهیزات بالابر سبدداری اطلاق می شود که امکان تغییر حالت تا ارتفاع 2 متر را دارند. این روش نماشویی معمولا زمانی مطرح می شود که نمای ساختمان ساختاری متفاوت دارد و امکان دسترسی به سطوح با طناب دشوار است. در این شرایط به کمک کلایمر دو یا چند نفر به همراه مواد و ابزار شوینده به ارتفاع مورد نظر حمل می شوند. این تکنیک مزایای زیادی دارد. ساده ترین آن امکان حمل راحت آب و مواد شوینده و ابزارهای سابنده است. دوم اینکه چون چند نفر با هم همکاری دارند، پروسه سریعتر پیش می رود. از این رو کار نظافت نما در مدت زمان کوتاهتری تمام می شود.

کاربرد بالابر هیدرولیک برای شستشوی نما

کاربرد بالابر هیدرولیک هم مانند کلایمر یکی از گزینه های موجود برای نماشویی است. اما به دلیل اینکه این نوع بالابرها تا ارتفاع کمی امکان صعود دارند، برای ساختمانهای چند طبقه عملا کارایی چندانی نخواهند داشت. ضمن اینکه این وسیله نیاز به تامین برق قوی و تجهیزات خاصی دارد که کاربرد آن را غیراقتصادی می کند. بنابراین این روش تنها برای ساختمانهای محدود و کم ارتفاع کاربرد دارد. با این وجود از لحاظ امنیتی برای نیروهای عملیاتی ایمنی بیشتری را تامین می کند. ضمن اینکه افراد می توانند با آرامش خیال به فعالیتشان مشغول شوند.

کاربرد و ویژگی کلایمر و بالابر در تمیزکاری نمای ساختمان

شستشوی سبکهای مختلف نما

حال که با کلیت روش های رایج نماشویی ساختمان آشنا شدید، باید بدانید که در عملیات نماشویی بسته به جنس و نوع مصالح ساختمانی مواد شوینده و سابنده مختلفی به کار می رود. در صورتی که مراحل شستشو به طور دقیق و تخصصی صورت نگیرد، بعد از مدتی می تواند منجر به ریزش قطعات نما و یا فرسودگی ظاهری آن شود. همان طور که به نظر می آید، پاکسازی نمای شیشه ای بیشترین سهم اجرای این خدمات را به خود اختصاص می دهد. مشخص است که شیشه ها بیش از هر نوع نمای دیگر با غبار و دود و فضولات محیطی ظاهر شفاف خود را از دست می دهند. از این رو علاوه بر زیبایی و جلای ظاهری نما، در تامین روشنایی داخل ساختمان اختلال ایجاد می شود.

سفارش شستشوی نماهای سنگی نیز از پرتقاضاترین موارد هستند. این نوع نما علاوه بر اینکه در برابر شستشوی مکرر هیچ آسیبی نمی بیند، بلکه بعد از اتمام کار ظاهر کاملا دگرگون شده ای پیدا می کند. به طوری که هر شخصی با گذر از کنار ساختمان متوجه براقیت و انعکاس نور از سطوح می شود. شستشوی نمای کامپوزیتی، کاشی و سرامیک هم همانند نمای سنگی بسیار متداول است و معمولا با همان روشهای مشابه انجام می شود. تنها تفاوت در این پروسه کاربرد ابزار و نوع مواد شوینده متناسب با متریال است.

اما در این میان شستشوی نمای آجری با دشواری بیشتری انجام می شود. معمولا برای این کار از مواد شوینده مختص آجر، آب و سیلیس استفاده می شود. نمای آجری به دلیل مقاوم بودن و هزینه های ساخت پایین تر هنوز هم طرفداران خودش را دارد. بنابراین باید از بهترین روشها برای شستشوی هر نوع نما در کنار پیشگیری از فرسایش و تغییر رنگ آن استفاده شود.

تمیزکاری انواع نمای ساختمان های چند طبقه ، سنگ نما، کامپوزیت، شیشه ای، سرامیکی و ... با مواد شوینده مناسب

چه ساختمانهایی نیاز به شستشو دارند؟

در مورد اینکه برای چه نماهایی می توان تصمیم به اجرای عملیات نماشویی گرفت، صراحتا می توان گفت شستشوی هر نمایی امکانپذیر بوده و راهکاری اختصاصی دارد. ممکن است خیلی از افراد تصور کنند نماشویی تنها مختص ساختمانهای چند سال ساخت یا قدیمی است که کثیف شده اند و ساختمانهای نوساز نیاز به شستشو ندارند. اما لازم به ذکر است که هر ساختمان درست پس از اتمام مراحل ساخت و ساز به دلیل گرد و غبار گرفتگی ناشی از خاک اره، برش سنگها و بندکشی و سیمان ریزی نیاز به پاکسازی پیدا می کند. برای این کار از دستگاه ها و تجهیزات خاصی استفاده می شود تا اثر ملات و سیمان به طور کامل پاک شود.

 پس از این مرحله نیز وقتی چند سالی از ساخت بنا می گذرد، هر نوع نمای سنگی، شیشه ای، سرامیکی یا کامپوزیت و… به دلیل انواع آلودگی های محیطی و بارندگی جرم و کثیفی می گیرد. در این مواقع نمای ساختمان باید با متدهای نماشویی و سابیدن لایه برداری شود و ظاهر و رنگ ساختمان به حالت اولیه برگردد.

در معماری های مدرن در چند سال اخیر نمای تمام شیشه ای یا در ترکیب با متریال دیگر را زیاد مشاهده می کنیم. ما می دانیم که شیشه کوچکترین گرد و غبار و دود را به وضوح نشان می دهد. از این رو لازم است این سبک از نماها و همچنین نماهای سنگی و کامپوزیت در فواصل کوتاهتری تمیز شوند. نکته مهم قضیه اینجاست که در ساختمانهای مستقر در مرکز کلانشهرها شدت آلودگی های سطحی بیشتر است. اینجاست که لکه های سخت شیمیایی شکل می گیرد که برای پاک کردن آنها حلالهای خاصی نیاز است. در حالی که در مورد ساختمانهای واقع در شهرهای شمالی کشور که بارندگی هم زیاد است، نماشویی اغلب تنها به کمک آب کافی خواهد بود.

علت کثیف شدن نمای ساختمان

دلایل اصلی تغییر شکل نما و کثیف شدن آن می تواند ناشی از عوامل خارجی یا داخلی باشد. در کلان شهرها و شهرهای صنعتی علاوه بر دود و آلودگی هوا، بارانهای اسیدی برای نمای ساختمان آسیب زاست. در کنار اینها عوامل داخلی آلودگی همچون فرسایش لایه زیرین نما و شسته شدن این مصالح با باران باعث می شود این مواد روی نمای ساختمان خشک شده و ظاهر ناخوشایندی ایجاد کند. البته خیلی عوامل دیگر مانند فضولات پرندگان، نشتی آب از سقف و شیروانی یا نشت روغن دستگاههای سرمایشی گرمایشی روی نما می تواند ظاهر زیبای آن را مخدوش کند. در مواردی هم بازسازی بخشی از ساختمان آثاری از ملات، خاک اره، شن و ماسه را روی نمای بیرونی برجا می گذارد. ایجاد آتش سوزی در ساختمان یا بناهای اطراف آن نیاز به دریافت خدمات نماشویی را پررنگتر می کند.

دلایل اصلی کثیف شدن نمای ساختمان، دود و آلودگی هوا، بارانهای اسیدی، نشت روغن دستگاه های سرمایشی گرمایشی روی نما ...

مزایای شستشوی مداوم نمای ساختمان

حتما مشاهده کرده اید که این روزها صاحبان ساختمانها به خوبی به ضرورت نمای شکیل ساختمان پی برده اند. آنها سعی می کنند به طور دوره ای از خدمات نماشویی استفاده کنند. برخی از مهم ترین مزایای شستن دوره ای نمای ساختمانها شامل موارد زیر است.

مهمترین تاثیر نماشویی ایجاد ظاهر براق و شفاف برای ساختمان و خودنمایی مصالح در زیباترین شکل ممکن است – بهبود نگهداری بدنه ساختمان و افزایش ماندگاری کیفیت مصالح – حذف آلودگی ها و جرم های مقاوم از سطوح– تاثیر پاکسازی در جلوه نما و افزایش احتمال فروش واحدها در صورت تمایل – تاثیر زیبایی شناسی در نمای شهری

در کنار مواردی که عنوان شد، نمی توان تاثیر روانشناسانه نمای زیبا و تمیز و صیقل خورده را روی تک تک افرادی که در ساختمان تردد می کنند نادیده گرفت. به خصوص هنگامی که ساختمان اداری تجاری است و این مسئله روی روابط کاری به طور مستقیم تاثیر می گذارد. یکی از مزایای قابل توجه خدمات نماشویی این است که به کمک ابزارها و شوینده های خاص مقاوم ترین لکه ها و تیرگی های چرک مرده و جرم هایی که چند سال روی شیشه و سطوح دیگر باقی مانده اند پاکسازی می شود.

شکل گیری آلودگیهای گوگردی و اسیدی به مرور بدنه ساختمان را دچار فرسایش می کند. به ویژه اگر نما سنگ کاری باشد. با پاکسازی سطحی این لایه ها حذف شده و طول عمر ساختمان بیشتر می شود. از سوی دیگر با شستشوی دوره ای و مداوم نما، چرک مردگی و جرمها پاک شده و متوجه ترکها و یا شکستگی های ایجاد شده سطحی یا در لایه های زیرین می شوید.

انواع متدهای نماشویی و پاکسازی ظاهر ساختمان

همانطور که اشاره کردیم با توجه به متریال به کار برده شده در نمای ساختمان و موقعیت جغرافیایی روشهای مختلفی برای شستشوی نما استفاده می شود. در این میان تعدادی از روشها کارآمدتر از سایرین هستند که در اینجا با آنها آشنا می شوید. بهره گیری از تکنیکهای اختصاصی نماشویی مطابق با نوع آلودگیهای سطحی باعث می شود سطوح در بهترین حالت پاکسازی شوند.

  • نماشویی سطوح مختلف با واترجت یا همان فشار آب قوی و شستشوی نانو 100 تا 200 بار
  • پاکسازی نمای سنتی با دستمالهای نانو فایبر و مواد شوینده قلیایی و تیغه آب جمع کن و پد مخصوص شستشو
  • واتر سندبلاست برای پاکسازی نما با آب و سیلیس و 300 تا 400 بار واترجت
  • شستشو با آب حرارت بالا از طریق واترجت آب گرم و مواد شوینده قلیایی
  • اسیدشویی نما با جوهر نمک یا سایر اسیدهای خفیف صنعتی و 110 تا 200 بار واترجت
  • لایه برداری با شیر پولیش به کمک دستمالهای نانو و اسکاچ مخصوص و شیر پولیش به کمک واترجت، تیغه های آب جمع کن و پد شستشو
  • بخارشویی برای پاکسازی آلودگی های سطحی نما به کمک دستگاه بخارساز فشار قوی
  • مواد شویی به کمک مواد شوینده اختصاصی سطوح و آب فشار قوی به وسیله واترجت
  • نماشویی به کمک واترجت و آب فشار قوی به وسیله 400 تا 600 بار نانوشویی
مزایای شستشوی مداوم نمای ساختمان، ایجاد ظاهر براق و شفاف، پاکسازی مقاوم ترین لکه ها با مواد خاص و ...

روند کار در بهترین تکنیک های نماشویی

بهترین متدهای نماشویی در سه حالت اصلی دسته بندی می شوند که هر کدام از این روشها به نوبه خود بسته به شرایط به شکل های گوناگونی قابل اجرا هستند. در این فرصت قصد داریم با توصیف کوتاهی از این تکنیکها آگاهی شما را نسبت به روند کار بالا ببریم تا تصمیم گیری برایتان راحت تر باشد.

شستشوی ساده با آب

این روش عموما برای نماشویی ساختمانهایی که تنها گرد و غبار گرفته اند استفاده می شود و روشی راحت و بی خطر است. کلا روشهای شستشو با آب با 3 راهکار  1- نماشویی با خیساندن 2- نماشویی با فشار آب قوی 3- نماشویی با بخار آب شناخته می شوند.

نماشویی ساختمان با دستگاه واترجت

در این روش عملیات به کمک واترجت آب گرم یا سرد و با دستگاه برقی، بنزینی یا واترجت ثابت مرکزی انجام می شود.

پاکسازی نما با آب فشار قوی

هنگامی که صحبت از نماشویی با آب فشار قوی به میان می آید، کاربرد واترجت یا همان کارواش صنعتی مورد توجه قرار می گیرد. کار واترجت این است که آب شهری را با فشار بالا به بدنه ساختمان بپاشد. این فشار قابل تنظیم است و تا جایی زیاد می شود که آلودگیهای سطحی و لایه های جرم چسبیده و مقاوم حذف شوند. واترجت مزایای زیادی دارد. به همین دلیل در اکثر موارد کاربرد آن نسبت به روشهای دیگر در ارجحیت قرار می گیرد. مزایای اصلی کاربرد واترجت شامل موارد زیر است:

راندمان بالا در کنار کاهش مصرف انرژی و امنیت  – کیفیت و دقت بالا در شستشو – مصرف میزان کمتری از مواد شوینده- امکان تنظیم فشار آب

نماشویی با بخار آب هم با شیوه ای مشابه برای ساختمانهایی که مصالح به کار رفته در آنها بیش از اندازه حساس است و ساختار ظریف دارد، استفاده می شود.

بهترین روش های نماشویی ساختمان، شستشوی ساده با آب، نماشویی با دستگاه واترجت، پاکسازی نما با آب فشار قوی

نماشویی به سبک خیساندن

این متد زمانی روی کار می آید که با نوع خاصی از آلودگیهای سطحی روبرو باشیم. در روش خیساندن یا Soaking از پاشیدن آب فشار ضعیف استفاده می شود. می توان گفت این روش بهترین تکنیک برای پاکسازی نمای ساختمانهای قدیمی است. قاعدتا در این حالت نسبت به راهکارهای دیگر زمان بیشتری صرف می شود. اما مزیت نهایی این است که با مرطوب کردن ساختمان به مدت طولانی، آلودگیها و جرمهای ضخیمی که طی سالیان ایجاد شده و به دیواره های نما چسبیده راحت تر جدا می شود.

تمیزکاری نما با اسیدشویی

در مواردی برای رفع لکه ها و آلودگی های سرسخت که بر سطح نما رسوب کرده اند، از اسیدشویی استفاده می شود. در این روش آلودگیها و رسوبها در مواد شیمیایی حل می شوند. از این رو سطوح راحت تر تمیز و صیقلی می شوند. این مواد شیمیایی می توانند حلالهای ارگانیک، پاک کننده های اسیدی، پاک کننده های قلیایی، شوینده های بدون کف قوی باشند.

در بهره گیری از این روش باید دقت بسیار زیادی به کار برد چرا که اگر از هر نوع شوینده نامناسب استفاده شود، امکان آسیب زدن به نما وجود دارد. گاهی این مواد موجب خوردگی مصالح می شوند یا ممکن است پس از خشک شدن لکه های سطحی روی نما بر جا بگذارند. به عنوان نمونه برای نماهای بتنی، گرانیتی، نمای ماسه ای و سنگ نماها مواد شوینده اسیدی بهتر است. در حالی که برای شستشوی سنگ گرانیت های جلا خورده و سنگ مرمر بهتر است شوینده های قلیایی استفاده شود.

نماشویی و تمیزکاری ساختمان های مرتفع با روش ها و تجهیزات تخصصی، تمیزکاری نما با اسیدشویی، نماشویی به سبک خیساندن ...

نماشویی با روش سندبلاست

در شرایطی که نمای ساختمان سالیان سال تمیز نشده باشد، یا اینکه به هر دلیلی آلودگی و جرم زیادی روی سطح جمع شده باشد، روشهای معمول پاسخگو نیست. در مواردی حتی شستشو با روشهای پاکسازی نانو و واترجت با فشار قوی آب نیز کارساز نیست. در این حالت استفاده از دستگاه سندبلاست بهترین راهکار است. به طور متداول این تکنیک برای تمیزکاری نماهای آجری و سیمانی که رسوب و جرم زیاد گرفته اند، استفاده می شود. با این توصیف جنس نما اولین آیتمی است که کارشناسان برای انتخاب روش شستشو به آن اتکا می کنند.

در تکنیک نماشویی با سندبلاست  sand blast دانه های سیلیس به وسیله دستگاهی به سطوح مورد نظر پرتاب می شوند. در این روند تمام آلاینده ها و کثیفی ها اعم از گرد و غبار، رسوبات و چربی ها و رنگ های زائد کاملا پاکسازی می شوند. در این پروسه به تناسب جرم و آلودگی سطوح از سیلیس با دانه بندی های مخصوص استفاده می شود. به دلیل اینکه در طول اجرای این پروژه امکان آسیب رسیدن به سطوح نما وجود دارد، معمولا لازم است اپراتور اجرایی تخصص بالایی داشته باشد. 

در این متد سیلیس که ساختاری شبیه ماسه بادی دارد در ترکیب با آب محلولی ایجاد می کند که نقش شوینده پیدا می کند و به سطوح نما با جرم قدیمی پاشیده می شود. در چنین مواردی پیش از هر چیز کارشناس جنس آلودگی های سطحی را تشخیص داده و در صورت کسب اطمینان از عدم آسیب رسانی به نما فرمان اجرای آن را می دهد.

نماشویی ساختمان با شیوه سندبلاست sand blast، پاک سازی تمام آلاینده ها و کثیفی ها اعم از گرد و غبار، رسوبات و چربی ها و رنگ های زائد

تکنیکهای اختصاصی پاکسازی نمای برج ها و ساختمانها

تا اینجای کار آگاهی پیدا کردیم که انتخاب نحوه شستشوی نما با توجه به متریال نما، سطح و نوع آلودگی متفاوت خواهد بود. به عنوان نمونه نمای ساختمانی مرمریت ساختار حساس و شکننده ای دارد. در صورتی که نما تحت تاثیر اشعه های خورشید و دمای محیط قرار گرفته باشد، با هر انقباض و انبساط ناگهانی امکان شکستگی پولکی وجود دارد. در نتیجه بهتر است فصول معتدل تر سال مانند بهار و پاییز را برای شستشوی نما انتخاب کنیم. این اتفاق در مورد سنگهای آسیب پذیرتر ممکن است با ترک و شکستگی همراه باشد.

شستشوی نمای کامپوزیت

 نمای کامپوزیت بسته به اینکه میزان آلودگی های سطحی آن چقدر بوده و موقعیت مکانی پروژه کجاست، با تکنیکهای متفاوتی نماشویی می شود. اگر ساختمان با نمای کامپوزیت در نزدیکی پتروشیمی ها، مناطق بیابانی مانند جزیره کیش، نواحی جنوب کشور یا خوزستان واقع شده باشد، معمولا با نماشویی جت واش 110 بار، گرد و خاک و جرم های سطحی پاک می شود. در مرحله بعدی کل نواحی نما با مواد شوینده قلیایی پاکسازی شده و خشک می شود.

انتخاب نحوه شستشوی نما با توجه به متریال نما، سطح و نوع آلودگی

شستشوی نماهای شیشه ای با روش دستی

شستشوی نمای شیشه ای نسبت به سایر انواع نما ساده تر است. اما حساسیت های مختص خود را دارد.  از آنجایی که شیشه ها علاوه بر نمای ظاهری از بیرون، دید داخل به بیرون را هم شکل می دهند، باید شستشو کاملا بدون بر جا گذاشتن اثری باشد. در این پروسه از دستگاه های مخصوص شیشه شو با بکارگیری آب بدون ناخالصی ها و املاح استفاده می شود. این گونه است که اثری از لکه و رسوب روی شیشه شسته شده باقی نمی ماند. 

دستگاه های نماشویی در ارتفاعات زیاد برج ها و ساختمانهای مرتفع قابل استفاده هستند و از درون و بیرون شیشه ها را پاکسازی می کنند. این دستگاه ها برای شستشوی شیشه درونی و بیرونی به طور اختصاصی و مجزا ساخته شده اند. دستگاه های شوینده داخلی پاشش آب کمتری دارند. برد پاشش آب در لنزهای شستشوی داخلی 5/2 تا 10 متر و در نوع خارجی تا لنزهای 21 متری متغیر است.روش شستشو به شکل دستی با آب و تی برای نماهای درخشان و صیقلی مانند شیشه و کامپوزیت و.. همچنان کاربرد دارد.

شستشوی نمای ساختمان شیشه ای با دستگاه های مخصوص شیشه شو با بکارگیری آب بدون ناخالصی ها و املاح

شستشوی انواع سطوح کامپوزیت

یکی از متریال نما که در چند سال اخیر بسیار مرسوم شده است، نمای کامپوزیت است. کامپوزیت ورقه های نازکی از آلومینیوم است که به علت سبکی برای نمای ساختمانهای جدید کاربرد گسترده ای پیدا کرده است. کامپوزیت به دلیل سطح صاف و صیقلی بودن و براقیتی که دارد به محض کثیف شدن ظاهر بدی به خود می گیرد. معمولا نماشویی کامپوزیت از سایر انواع سریعتر پیگیری شده و سالانه انجام می شود. به همین دلیل اغلب مشاهده می کنید که ساختمانهای با نمای کامپوزیت ظاهر شیک و منحصر به فردی دارند. برای نمای کامپوزیت در 3 حالت می توان برنامه شستشو مشخص کرد:

آلودگی های ساده: چنانچه ساختمان با نمای کامپوزیت در منطقه پرتردد و آلوده شهر قرار نگرفته و در فاصله زمانی 3 تا 6 ماه تمیز شده باشد، استفاده از مواد شوینده ساده و دستمالهای نانو برای پاکسازی کافی است.

آلودگی حالت متوسط: در صورتی که ساختمان بین 6 تا 15 ماه گذشته تمیزکاری شده و به دلیل مکان قرارگیری دائم در معرض دود و آلودگیهای شیمیایی قرار دارد، ابتدا نمای ساختمان به وسیله واترجت جرم زدایی می شود. در مرحله بعد به کمک دستمالهای ساده نانو و مواد شوینده قوی تر پاک می شود.

آلودگی شدید: در صورتی که بیش از 2 سال از آخرین مرحله نماشویی گذشته باشد، علاوه بر  مراحل گفته شده در مرحله دوم، باید به کمک پولیش یک مرحله پاکسازی انجام شود.

شستشوی نمای سنگی

 همانطور که در طول نوشتار متوجه شدید روشهای متفاوت نماشویی ساختمان بر مبنای جنس متریال مصالح انتخاب می شود. در مورد نمای سنگی هم این قضیه صدق می کند. معمولا بهترین راهکار برای نماهای سنگی استفاده از شیوه راپل و به وسیله واترجت است. البته در این مسیر باید نوع مواد شوینده مطابق جنس سنگ انتخاب شود تا آسیبی به آن وارد نشود. ضمن اینکه در این روند باید به سایر بخش های نمای ساختمان مانند شیشه ها و پنجره ها توجه داشته و از آنها محافظت کرد.

آنچه در مورد ابزارهای پاکسازی نما باید بدانیم!

همانطور که پیش از این اشاره شد نماشویی گاهی به کمک مواد اسیدی یا قلیایی و یا شوینده های شیمیایی انجام می شود. برای اجرای این پروسه ابزارهایی مانند واترجت برای تنظیم فشار آب، دستمالهای نانو و سند بلاست و لوازم جانبی دیگری به کار می رود. شاید این شبهه برایتان ایجاد شده باشد که چرا روشهای نماشویی متفاوت است؟ در پاسخ باید گفت ساختمانها در نقاط مختلف تحت آلودگیهای گوناگون محیطی قرار دارند. از سوی دیگر متریال نمای ساختمان متفاوت است و یک روش تمیزکاری برای آلودگی های سطوح مختلف نتیجه مناسب نمی دهد.

شناسائیی ابزار ها و تجهیزات لازم برای نماشویی انواع نمای ساختمان

چه عواملی بر هزینه های شستشوی نما تاثیرگذارند؟

برآورد قیمت نماشویی ساختمان معمولا پیش از شروع کار مشخص نمی شود. موارد متعددی بر تخمین دقیق این قیمت تاثیر دارند که بعد از تست شروع کار مشخص می شوند. اما به طور کلی قیمت سفارش نماشویی بر مبنای روش انتخابی و تجهیزات و ابزار مورد نیاز، ارتفاع و متراژ مشخص می شود. جنس متریال کار شده در نما مهمترین عامل تعیین کننده قیمت تعمیرات و نماشویی ساختمان است. آنچه مسلم است شستشوی نمای شیشه ای یا کامپوزیت از نمای سنگ و آجری ساده تر بوده و هزینه کمتری دارد.

چنانچه ساختمان وضعیت آسیب پذیری داشته باشد، احتمالا پیش از نماشویی پیاده سازی پیچ و رول پلاک برای ثابت کردن مصالح لازم است که هزینه نماشویی را بالاتر می برد. در نهایت انتخاب شیوه نماشویی و ابزار و تجهیزاتی که برای این روش مورد نیاز است در کاهش یا افزایش هزینه های نهایی موثر است.

میزان کثیفی و جرم گرفتگی نما هم در هزینه نماشویی تاثیر زیادی دارد. در مواقعی میزان آلودگی های سطحی به قدری زیاد است که ممکن است نیاز به شوینده های اسیدی، ساب زدن یا تعویض بخشی از نما باشد. در مواردی هم گرد و غبار نما تنها با آب پاک می شود. لازم است بدانید نماشویی ساختمان تنها به ساختمانهای مسکونی و اداری محدود نمی شود. ضمن اینکه نماشویی ساختمانهای تجاری به مراتب اهمیت بیشتری پیدا می کند. در کنار اینها شستشوی تابلوهای تبلیغاتی فروشگاه ها و مغازه ها، فضاهای صنعتی و دیوارهای کارخانه ها و بدنه سوله ها هم نوعی از نماشویی به شما می رود که به اندازه تمیزکاری ساختمان اهمیت دارد. همه این موارد بر زیبایی محیط پیرامون ما تاثیر می گذارند و قطعا در روحیه افراد مرتبط با این فضاها اثرگذار خواهند بود.

برآورد قیمت نماشویی ساختمان، جنس متریال کار شده در نما، میزان کثیفی و جرم گرفتگی نما

برآورد هزینه خدمات نماشویی ساختمان

همانطور که عنوان شد فاکتورهای متعددی همچون ارتفاع سازه، دسترسی به زوایای مختلف و انتخاب روش اجرایی در محاسبه قیمت نماشویی ساختمان موثر هستند. با این توصیف نرخ خدمات برای یک ساختمان 20 طبقه با ساختمان محدود 3 طبقه مسکونی متفاوت خواهد بود. برای تعیین هزینه های نهایی حتی موارد ساده هم دخیل هستند. لازم است کارشناسان پیش از اجرا حتی جهت وزش باد را بررسی کنند. این عامل مشخص می کند تمیزکاری ساختمان از چه سمتی باید پیش برود.

سرعت پیگیری پروژه آیتم دیگری است که قطعا در محاسبه هزینه ها موثر خواهد بود. در مواردی مانند ساختمانهای چندین طبقه گاهی لازم است پروژه از بالاترین قسمت ساختمان شروع شود تا جرم و کثیفی ها مجددا به طبقات بالا منتقل نشود. همین عامل بخشی از زمان پروژه را به خود اختصاص می دهد. در کنار همه اینها پروژه باید از ایمنی کاملی برای کارگران ساختمان برخوردار باشد. تجهیزات کارکنان به طور استاندارد استفاده شده باشد و موادی که به کار می برند برای نوع نما اختصاصی شده باشد. به کارگیری استانداردهای دقیق بخشی از کار است که قطعا هزینه بر است. اما در خیلی مواقع مورد غفلت واقع می شود.

البته برخلاف خیلی از خدمات دیگر برای شستشوی نماشویی ساختمان نمی توان نرخ دقیقی در نظر گرفت. یکی از مسائل مهم دیگری که در نرخ گذاری بسیار مهم است، لوکیشن ساختمان در منطقه و نحوه دسترسی به بخش های مختلف به دلیل ساختار منحصر به فرد آن است. به همین دلیل در یک جلسه بازدید پیش از اجرای پروژه کارشناس دسترسی های عمومی، تجهیزات مورد نیاز، نقاط لنگر و.. را بررسی می کند. ضمن اینکه در این بازرسی ها تعداد پنجره ها، بیرون آمدگی های نما، تعداد سطوح و حجم کار شستشو ارزیابی می شود.

نگهداری دائمی از ساختمان و کاهش هزینه های جانبی

حفاظت از ساختمان در هر بخشی چه فنی یا غیر فنی باشد در کاهش هزینه های کلی تاثیر گذار است. چنانچه هر 6 ماه یکبار برای نماشویی ساختمان و سایر تعمیرات فنی پیگیری های لازم انجام شود، مسلما دفعات بعدی زمان کمتری می برد. مهم تر اینکه پروسه شستشو و پاکسازی نما را به شرکتی معتبر بسپارید که اطمینان دارید استانداردهای تخصصی لازم را اجرا می کند. هر نوع ضرر و آسیب به ساختمان یا افراد در حال کار می تواند خسارات بزرگی برایتان به همراه داشته باشد. مهمتر اینکه وقتی یک شرکت به طور مداوم کار نماشویی یک ساختمان را انجام می دهد، به جزئیات ساختمان و دسترسی های آن آشنا بوده و عملیات را با سرعت بیشتری پیش می برد.

شیوه های اختصاصی برای شستشوی سنگ نما

با توجه کل مواردی که ذکر شد معمولا در دسته بندی های کلی برای هر نوع سنگ نما شیوه اختصاصی برای پاکسازی در نظر گرفته می شود که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

  • شستشوی ساده با ابر و تی راهکاری ساده و کاربردی برای تمیز کردن و ایجاد براقیت در نماهای سرامیکی، شیشه ای، کامپوزیتی، گرانیت و…است.
  • شستشو با واترجت که روشی بر پایه اعمال فشار زیاد آب است، برای نماهای سیمانی، آجری، ترموود، سنگی، شیشه ای و کامپوزیت و… کارایی بیشتری دارد.
  • نماشویی با سندبلاست که با فشار آب همراه با ذرات سیلیس است و اثر سابندگی بیشتری برای لایه برداری دارد. این روش برای تمیزکاری نمای سیمانی، سنگی، بتنی و…مناسب است.
  • شستشو با شوینده های نانو که در طی آن برخی موادی که به طور طبیعی حذف نمی شوند و ساختار شیمیایی ویژه ای دارند با این شوینده ها از بین می روند. نماهای شیشه ای، کامپوزیت، سرامیک ، گرانیت و.. کاندید این روش هستند.
شناسائی زمان و شیوه مناسب نماشویی ساختمان های چند طبقه بطور دوره ای و پیشگیری از فرسایش

بهترین زمان برای نماشویی ساختمان

شاید کمتر کسی به این قضیه توجه کرده باشد. اما باید بدانید که حتی برای نماشویی ساختمان در نظر گرفتن زمان مناسب موجب بهره وری بیشتر از خدمات خواهد شد. بهترین زمان برای اقدامات نماشویی اسفندماه است. با این کار علاوه بر رسیدگی به ساختمان، ظاهر زیبای ساختمان را برای شروع عید همزمان با خانه تکانی آماده می کنید. ضمن اینکه هوا رو به گرمی می رود و نما بعد از شستشو به خوبی خشک می شود. فصول سرد سال به هیچ عنوان موقعیت مناسبی برای نماشویی ساختمان نیستند. به این دلیل که ممکن است آب برجامانده در لایه های زیرین و منافذ نما نفوذ کند و یخ بزند. این اتفاق به نما فشار می آورد و ترکها و فرسایش را رقم می زند. این فشارها به مرور عمر بنا را کاهش می دهد.

سخن پایانی

نمای هر ساختمان اولین جلوه بصری در بستر شهری است که توجه هر فردی را به خود جلب می کند. در دنیای مدرن که زیباییهای بصری بیش از هر عاملی بینندگان را جذب خود می کنند، خیلی مهم است که ساختمان محل کار یا سکونت شما زیبایی ظاهری و درونی قابل توجهی داشته باشد. همانطور که به طراحی و دیزاین دکوراسیون داخلی اهمیت می دهید، پاکسازی و تمیزی نمای ساختمان را به عنوان نمودی از شخصیت و سلیقه تان باید مورد توجه قرار دهید. از عامل زیبایی که بگذریم نماشویی ساختمان و زدودن آلودگیها و ترمیم دوره ای نما به حفظ و نگهداری ساختمان کمک می کند.  به خصوص در کلان شهرهایی که دود و رسوبات ناشی از ماشین ها و کارخانه ها هوا را به شدت آلوده می کنند، باید به فکر شستشوی مداوم ساختمان برای رفع آلودگیها باشید.

با نماشویی ساختمان نقص ها و آسیب دیدگیهای بدنه ساختمان که نیاز به تعمیرات دارند، ظاهر می شوند. در ساختمانی که نمای آن زیر بار جرم و آلودگی پوشیده شده ایرادات و آسیبها به چشم نمی آید و به طور ناگهانی به تخریب ساختمان منتهی می شود. این عامل به ویژه در مناطق مرطوب اهمیت بیشتری پیدا می کند. رطوبت اساسی ترین عامل فرسایش بناهاست. تلفیق گازهای موجود در هوا با رطوبت و نمکهای موجود در آب به شکل گیری باران اسیدی منجر می شود. عاملی که فرسایش ساختمانها را تسریع می کند.

ساختمانها و برج های مرتفع مسکونی در معرض انواع آلودگی دود و باران های اسیدی به مرور زیبایی خود را از دست می دهند. به همین دلیل نیاز است ساختمانها و برج ها به صورت دوره ای توسط تکنسین های تخصصی و مواد ویژه پاکسازی شده و جلا و زیبایی اولیه شان را بدست آورند. نماشویی ساختمان این روزها به یکی از خدمات مدرن ساختمانی مبدل شده که با روشهای متنوعی قابل انجام است. شستشوی نما به طور اصولی موجب می شود ظاهر ساختمان همیشه در بهترین شکل خود باشد و در ضمن از فرسایش ساختمان پیشگیری می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *